maandag 1 oktober 2012

Wie is het?

Tussen de lessen is er natuurlijk ook af en toe tijd voor wat ontspanning! Dan doen we een leuk "tussendoortje". Deze korte spelletjes zorgen ervoor dat we nadien weer geconcentreerd verder kunnen werken! Soms masseren we elkaar, een andere keer proberen we ons telspelrecord te verbreken. Waregem Koerse is ook een grote favoriet, en pingelen begint ons steeds beter te lukken.

Ook "Wie is het?" spelen we graag! Iedereen kent deze klassieker wel. Je moet raden wie het gezicht is op de kaart van de tegenstander. Door slimme vragen te stellen, ontdek je wie de onbekende is! Maaaarrr ... wij spelen dit spel niet met kaartjes! Wij spelen het met levensechte mensen! Met de kinderen uit onze klas!

Eén leerling gaat naar buiten, en de rest van de klas gaat op zijn stoel staan. Dan wordt er één onbekende aangeduid. De leerling die buiten staat, mag nu terug binnen komen en hij mag vragen beginnen stellen. "Is het een jongen? Is het een meisje? Draagt hij/zij een rode trui?" De klas antwoordt op deze vragen en wanneer je niet voldoet aan de beschrijving, moet je gaan zitten. Tot de leerling vooraan uiteindelijk de onbekende heeft gevonden! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten