zaterdag 13 oktober 2012

Verkiezingen in de klas

Morgen moeten alle mama's en papa's, grote broers en grote zussen, ... gaan stemmen. Door onze wero-lessen hebben wij een heleboel bijgeleerd over de verkiezingen. We kennen enkele partijen, we weten hoe en waar je moet gaan stemmen, we ontdekten hoe een gemeenteraad gekozen wordt en waar ze vergaderen, we leerden over de burgemeester en de schepenen, ...

Wij mogen nog niet gaan stemmen, omdat je 18 moet zijn. En toch hebben wij gisteren ook een echte verkiezing en stemming gehouden in de klas! Binnenkort start onze school met een leerlingenraad. Elke klas mocht stemmen op één leerling uit zijn of haar klas die in de leerlingenraad mag gaan. In onze klas kon je stemmen op Marthe, Amélie, Lorien, Zidane, Mehdi, Yassine of Branco.



Om de beurt mochten ze vertellen waarom we op hem of haar moesten stemmen. Op het filmpje hieronder hoor je wat Marthe zou aanpakken als zij in de leerlingenraad zou zitten. Nadien voerden de kandidaten een echte campagne op de speelplaats.




En dan was het tijd om te stemmen. Ook bij ons is dit anoniem, dus we maakten zelf een stemhokje met onze kaften en onze banken.






Na het tellen van de stemmen wisten we wie de winnaar van onze verkiezingen was!



Proficiat Amélie! Vanaf nu zit jij in de leerlingenraad van de Sint-Pietersschool! We vertrouwen op jou!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten