zondag 28 oktober 2012

Een fijne vakantie!

Geniet van jullie vakantie, lieverds! Jullie hebben ze verdiend!


Halloween

Vrijdag vierden we Halloween op school! Sommige kinderen kwamen verkleed. Ze zagen er wel een beetje eng uit, vind je ook niet?


We stapten samen met het tweede en het derde leerjaar naar de Nekker waar we vier leuke workshops mochten volgen. Eerst gingen we "pompoenschieten"! We leerden schieten met pijl en boog en moesten de pompoen proberen te raken!




Jesse en Daniella schoten in "de roos"! Proficiat!


Jammer genoeg stopte het maar niet met regenen. We waren helemaal nat en de workshops (die bijna allemaal buiten waren) werden afgeschaft. Gelukkig konden we binnen opwarmen, een boekje lezen of wat spelen in de grote zaal.


We knutselden nog een spinnetje. Leuk!



Kijk eens wat een griezelige spinnen we maakten!


Tot slot kregen we nog een lekkere beker soep en keken we naar een leuk toneelstukje.




In de namiddag rommelden we de klas en onze banken een beetje op, mochten we tekeningen maken en spelletjes spelen!


Het was een fijne dag!



Naar het kerkhof

Donderdag gingen we naar het kerkhof.




In de bloemenwinkels en aan de ingangen van het kerkhof verkopen ze chrysanten in verschillende kleuren. Deze bloemen kunnen goed tegen de koude en de wind. Daarom kunnen ze nu op het kerkhof geplaatst worden.



Juf Annemie vertelde een heleboel over de verschillende soorten graven. Zo leerden we héél veel bij!



We zagen enkele familiegraven. Dat is een graf waar verschillende mensen (ouders, kinderen, broers en zussen, ...) bij elkaar begraven worden. In dit graf liggen zelfs zes mensen!


Er waren ook graven voor soldaten. Dat kan je zien aan de Belgische vlag. Op sommige graven stond geen naam, maar wel "onbekend militair". Deze soldaten waren zo erg gewond geraakt dat je ze niet meer kon herkennen.



Er was ook een herdenkingsplaat voor de soldaten die gestorven waren in de twee wereldoorlogen.


Dit is geen graf, maar een monument. Dat kom je vaak tegen op een kerkhof.


Er waren ook graven van kinderen...


Op sommige graven stond dan weer een gedenkplaatje. Hier ligt een oud-strijder begraven (iemand die mee heeft gevochten in de oorlog als soldaat).


Op sommige graven stond ook een mooie, lieve spreuk.


We zagen ook het columbarium en de strooiweide.



Victor vond zijn opa en wou graag op de foto.


Weet jij nog wat een urnenveld is? Een columbarium? Of de strooiweide?



Je kan alles nog eens nalezen in je geel kaftje! Vergeet dit niet! 


donderdag 25 oktober 2012

Eid-al-adha

Eid-al-watte???

Eid-al-adha is Arabish voor "offerfeest"! Morgen vieren héél wat moslims het offerfeest. Dit is een heel groot en belangrijk feest bij de moslims. Je zou het misschien een beetje kunnen vergelijken met Kerstmis, dat is ook een heel belangrijk feest voor de christenen. Veel moslimkinderen komen morgen niet naar school. Zij mogen dan een dagje feestvieren met hun familie. 

Jullie kennen het offerfeest misschien onder de naam "schapenfeest"? Dit komt omdat moslims dan vaak een schaap slachten dat ze nadien opeten met familie en vrienden. 

Wij wensen Mehdi, Zidane, Yassine en Asmae een fijn offerfeest toe! 



Mabrouk al-Eid! 

Bezoek van juf Kathleen!

Juf Kathleen kwam ons een bezoekje brengen! We waren net flink een toets aan het maken, maar we legden al het werk eventjes neer om wat bij te babbelenNa de kerstvakantie komt juf Kathleen alweer terug, dus nog eventjes geduld hebben. (Hoewel ik jullie dan wel zal missen, hoor! Hihi!)

Juf Kathleen had ook een cadeautje met zich meegebracht! Een doos vol Halloweensnoepjes mmmm!
Dankuwel juf!



Veel beterschap van de hele klas! 

Bindi's

Een tijdje geleden leerden we over scholen en kinderen aan de andere kant van de wereld. Juf Evi vertelde toen over het leven in India. We leerden dat de vrouwen daar een stip op hun voorhoofd hadden. Die stippen heten "bindi's". Eigenlijk wilden wij ook wel graag zo'n bindi op ons hoofd...

Juf zocht en zocht en zocht, ... En uiteindelijk vond ze er net genoeg voor de hele klas! Normaal gezien dragen enkel meisjes en vrouwen zulk een stip op hun voorhoofd. Maar de jongens van 3b wilden zooooo graag ook een bindi hebben, dat we dit toch maar gedaan hebben. Shhht, niet verklappen wanneer je een Indiër tegenkomt! Die zou nogal lachen! 




Namastéééé! 




maandag 22 oktober 2012

Leuke rekenlesjes!

Rekenen hoeft niet altijd saai te zijn, vandaag hadden we enkele leuke rekenlesjes op het programma staan! Eerst herhaalden we onze geziene leerstof met enkele spelletjes!


De maaltafels verder inoefenen met een leuk bingo-spel!





Je kon ook een puzzel maken. Maar om dat te kunnen, moest je goed je maaltafels kennen. Voor andere puzzels moest je dan weer kunnen optellen en aftrekken tot 100




Kloklezen kon je verder inoefenen met een puzzel of een domino!



In de namiddag hadden we een nog een les rekenen! We oefenden verder op betalen en teruggeven tot 100 euro. Iedereen kreeg een reclamefolder en we gingen op zoek naar leuk speelgoed. Knippen en plakken maar! Dat speelgoed moesten we dan betalen, of we moesten uitrekenen hoeveel geld je kon terugkrijgen. Leuk! 




zaterdag 20 oktober 2012

Spinnen in onze klas!

Vrijdag is knutseldag!
Omdat het bijna Halloween is, knutselden we griezelige spinnen!




Brrrr! Een klas vol spinnen!



Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag was het dag van de jeugdbeweging! Op die dag mag je een hele dag je uniform dragen, zelfs op school! Zo kan iedereen zien dat jij een trotse scout of fiere chiromeid bent. In onze klas zitten drie scouts! Kijk eens naar het knappe uniform van Lindert, Marthe en Amélie!



(Ps: Wist je dat de juf zelf enkele jaren leidster is geweest?)

woensdag 17 oktober 2012

Bas Slaapkop

Ken jij Bas Slaapkop al? Hij woont in onze klas! 



Bas Slaapkop houdt enorm véél van slapen! Hij doet het een hele dag! Hij slaapt het liefst op nette plekjes. Daarom gaat hij elke avond opnieuw op zoek naar een nette bank om in te slapen. Als jouw bank netjes opgeruimd is, komt hij misschien wel bij jou een dutje doen! Daar blijft hij dan een hele dag heerlijk slapen en soezen! Zorg er elke dag voor dat je bank netjes opgeruimd is, dan krijg je Bas Slaapkop misschien wel op visite! 

Vanavond zocht Bas zijn eerste slaapplaats uit. Ben je ook zo benieuwd of hij misschien bij jou ligt? Herken je deze nette bank? Morgen ontdekken we waar Bas slaapt! Spannend!