donderdag 27 september 2012

Problemen in blogland!

De afgelopen week was een probleempje met mijn blog, maar dat is ondertussen opgelost! Alvast mijn excuses! Maar omdat jullie héél wat gemist hebben, is er hier een klein overzichtje van vorige week! 

Tijdens de lessen wero leerden we over maquettes, plattegronden en kaarten. We hebben niet alleen zelf een maquette van de klas gemaakt, we hebben ook zelf een plattegrond getekend van de schoolbuurt



Nadien leerden we hoe we ons konden oriënteren met de zon en met een kompas. 
Ken jij de windstreken en tussenwindstreken nog? Als je dat een beetje moeilijk vindt, kan dit zinnetje je misschien helpen: Nooit Opstaan Zonder Wekker / Nooit Oorlog Zonder Wapens (Noorden, Oosten, Zuiden, Westen). Amélie had zelfs een echt kompas bij! Dankjewel! 



Vrijdag hadden we een lesje techniek. In groepjes deden we enkele proefjes, we leken net echte onderzoekers! We ontdekten dat de kleuren blauw, geel en rood niet splitsen in andere kleuren, maar dat andere kleuren (zoals paars, oranje, ...) dat wel doen! Zij worden namelijk gemaakt door twee van de drie hoofdkleuren te mengen. Nu weten we hoe kleuren ontstaan!




Ziezo! Nu zijn jullie weer helemaal mee! 
Groetjes,
juf Evi en 3b

Geen opmerkingen:

Een reactie posten