zaterdag 8 september 2012

Experimenteren met krijt!

Vrijdagnamiddag! Tijd voor de knutselles! Of noem het maar gerust een "knoeiles", want onze klas was bedekt onder een laagje krijt. Krijt? Ja hoor, wij hebben geknutseld met krijt!

Donderdag leerden we hoe krijt gemaakt werd. Samen met 3A keken we naar een interessant filmpje. Daar zagen we stap voor stap hoe een grote brok steen uiteindelijk een krijtje werd. Nadien gingen we in onze eigen klas aan de slag met werkblaadjes en ondertussen zijn wij echte "krijtkenners"!

Maar na de theorie, tijd voor wat praktijk! Zelf krijt maken zou natuurlijk te omslachtig zijn. Dus daarom zocht ik een ander alternatief ... experimenteren met krijt! Iedereen weet dat je krijt gebruikt om op een schoolbord te schrijven. Maar wat kan je nog doen met krijt?

Iedereen kreeg een bekertje, een kleurkrijtje en wat schuurpapier. We schuurden en schuurden en schuurden, tot van ons krijtje alleen nog wat gekleurd poeder overbleef.
















Nu begon het experimenteren pas echt! Er waren twee opdrachten en iedereen mocht kiezen wat hij of zij wilde doen.

De eerste groep kleurde een blad met het krijtpoeder. Dit mocht gewoon met je handen! Leuk! Nadien tekenden ze met een zwarte stift een klas uit de toekomst op hun krijtachtergrond.





De tweede groep maakte zelf verf. Wanneer je een beetje water bij het krijtpoeder doet, krijg je pastelverf. Met de verf schilderden ze hun droomspeelplaats.

 


Een leuke afsluiter van een een leuke eerste schoolweek!
 
Geniet van het zonnetje, fijn weekend en veel liefs
juf Evi 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten