vrijdag 30 november 2012

Sinterklaasliedjes rappen

Woensdag kon meester Bram ons geen muvo geven... Maar dat heeft hij donderdag dubbel en dik goed gemaakt! Hij had een supercoole les in elkaar gestoken! Eerst zongen we alle Sinterklaasliedjes die we kenden. Dat bleken er een heleboel te zijn!


  
Nadien zette meester een coole beat op, en daarop moesten wij dan de alom gekende Sinterklaasliedjes rappen. De resultaten waren verbluffend! Echt heel cool wat jullie ervan gemaakt hebben! Luister zelf maar!






donderdag 22 november 2012

Voorleesweek

Zoals jullie (hopenlijk) al wisten, is het voorleesweek. Iedereen kan punten verzamelen door bepaalde opdrachten uit te voeren. (Vergeet dit niet te noteren in je voorleesboekje!) Om extra punten te verdienen, gingen we vandaag voorlezen in het eerste leerjaar.

Eerst oefenden we bij elkaar. We lazen om de beurt een boekje voor aan elkaar. We deden onze uiterste best en lazen niet te snel maar wel met intonatie, toonden de prenten aan elkaar, ...





Genoeg geoefend! Op naar het eerste leerjaar!



Alle leerlingen uit 3B kregen één of twee voorleeskindjes. Enthousiast lazen we ons boekje voor! Leuk en gezellig!


















Turnen met juf Miet!

Vorige week was juf Miet ziek en mochten we tijdens de turnles spelen met het speelgoed uit het speelgoedhuisje. Maaaaaar ... Vandaag kregen wij opnieuw een normale turnles want juf Miet is al een tijdje genezen! Joepie, dat vonden we erg fijn!


Appelmoes!

Ook deze week waren er vier leerlingen die een volle fruitkaart konden afgeven. Natuurlijk kregen zij ook een lekkere maar gezonde beloning! Mmm, een tasje appelmoes! Smullen maar!




Geheugensteuntje

Een geheugensteuntje voor punten, lijnen en lijnstukken! Hieronder zie je ons bordschema!




woensdag 21 november 2012

(Samen) delen

We herhalen onze maal- en deeltafels regelmatig want deze moeten we héél goed kennen! Jammer genoeg vinden enkele leerlingen dit nog moeilijk... Daar is maar één oplossing voor: oefenen, oefenen, oefenen! Daarom herhalen we ze regelmatig ook een keer in de klas!

De ene helft van de klas oefende 'schrift'. De andere helft mocht spelletjes spelen! Maaar ... het waren natuurlijk geen gewone spelletjes! Juf had allemaal spelletjes meegebracht om samen onze maal- en deeltafels in te oefenen. Na een tijdje wisselden de groepjes en kon ook de andere groep spelend rekenen of schrijven.







Voorlezen met de nieuwe juf en meester

Gisteren kwamen juf Skrolan en meester Milan hun eerste lesje geven. De klas werd in twee groepen verdeeld en elk groepje kreeg een nieuwe juf of meester.

In het ene groepje las meester Milan een verhaal over een liefdesbrief voor. Al snel bleek dat héél wat kinderen uit onze klas al eens een liefdesbrief geschreven hadden naar iemand! Eigenlijk verschoot ik daar niet zo van... Ik heb al lang gemerkt dat er een heleboel Romeo's, Cassanova's en Julia's verstopt zitten in jullie! Het bewijs daarvan zijn de verschillende (langdurige!!!) koppeltjes in onze klas! :) :)



Juf Skrolan las een verhaal over Anders en enkele pestkoppen voor. De leerlingen vonden het een leuk verhaal en vertelden nadien enthousiast aan de juf hoe ze als klas voor elkaar opkomen. Hoewel er af en toe wel eens wat ruzie gemaakt wordt tussen de leerlingen van 3B zelf, beschermen ze elkaar heel hard tegen anderen indien nodig! En héél belangrijk... In onze klas wordt niet gepest! Knap!



zaterdag 17 november 2012

Meester Bram is getrouwd!

Meester Bram was tot voor kort "vrij gezellig", maar vrijdag is hij getrouwd!
Proficiat meester, we wensen jou en je vrouw héél véél liefde en geluk toe!



Boekenbeurs op school

Vandaag was het boekenbeurs op school! We gingen een kijkje nemen met de klas, maar ook de ouders konden langskomen en boeken kopen! Wie heeft er eentje gekocht?



Matilda

In plaats van te knutselen, keken we vandaag samen met het andere derde leerjaar naar een film! Omdat het volgende week 'voorleesweek' is en het vandaag boekenbeurs op school was, keken we naar 'Matilda'. Dat is een heel bekend boek van Roald Dahl. Soms was het wel een beetje eng, maar we vonden het toch een leuk verhaal! Wie van jullie gaat op zoek naar het boek?


Geen turnen??!

Juf Miet was ziek... Oh neeeee! Dan hadden we geen turnen?

Juf Evi kwam al snel met een oplossing! We deden allemaal onze warme jas aan en vertrokken naar de speelplaats. Daar deed juf Evi het speelhuisje open en we mochten een hele les lang spelen met al het speelgoed uit het speelgoedhuisje! Dat was leuk!















We hebben héél erg goed gespeeld en er was nooit ruzie! Knap!


Bouwen in de klas

Bouwen in de klas! Zijn wij allemaal bouwvakkers geworden? Sleuren wij stenen en cement naar ons refterklasje? NATUUUURLIJK NIET!

In plaats daarvan bouwden wij torens van blokken in onze klas tijdens de rekenles. We kregen een plannetje dat we goed moesten bekijken en dan moesten nabouwen. Het was niet zo gemakkelijk, hoor. Maar toch lukte het ons goed! Bravo!